Norsk atomavfall, norsk ansvar

Norsk høyaktivt atomavfall må ikke sendes til det franske atomanlegget La Hague. Det krever 8 organisasjoner som i dag laserte et opprop mot forslaget.

8 organisasjoner, som til sammen representerer nesten 100.000 medlemmer, lanserer i dag et opprop mot planene om å sende norsk høyaktivt atomavfall til det franske La Hague-anlegget. Oppropet overrekkes lederen i Energi- og miljøkomiteen, Erling Sande (Sp) på Stortinget kl. 12:00- Behandling av atomavfall i La Hague fører til store utslipp av radioaktivt avfall både til luft og vann. Å sende norsk atomavfall til dette anlegget er helt uakseptabelt, sier Truls Gulowsen i Greenleace.
Det et utvalg ledet av Insitutt for Energiteknikk (IFE) som har foreslått å sende det norske atomavfallet til La Hague. En samlet norsk miljøbevegelse protesterer mot planene, som de blant annet mener vil skade kampen mot Sellafield.- La Hague er akkurat samme type atomanlegg som Sellafield. Om Norge sender sitt atomavfall til La Hague-anlegget, vil det åpenbart skade arbeidet mot Sellafield, sier Per-Kaare Holda, i organisasjonen Lofoten mot Sellafield. Han får støtte av fagsjef Nina Jenssen i WWF.
- Å sende det norske atomavfallet til La Hague vil føre til farlige sjøtransporter av høyaktivt atomavfall. Det kan vi ikke godta, sier fagsjef Nina Jensen i WWF.Leder i Norges Naturvernforbund, Lars Haltbrekken er enig.
- Behandling av brukt atombrensel, enten det skjer i det britiske Sellafield-anlegget, eller det franske La Hague, er svært forurensende. Vi ber om at regjeringen heller setter fortgang i arbeidet med å bygge et nytt sentralt, lager for det norske avfallet her til lands, sier Haltbrekken.
Lars Haltbrekken (Naturvernforbudnet): tlf. 91 61 21 91
Truls Gulowsen (Greenpeace): tlf. 90 10 79 04
Snorre Slettvold (Miljøvernforbundet): 90 08 88 48
Per-Kaare Holdal (Lofoten mot Sellafield): 91106045
Nina Jensen (WWF): 991 69 694
Bitte Vatvedt (Nei til atomvåpen): tlf 95 08 08 26
De åtte organisasjonene som står bak oppropet er Norges Naturvernforbund (NNV), Verdens Naturfond (WWF), Greenpeace, Framtiden i våre hender (FIVH), Norges Miljøvernforbund (NMF), Nei til Atomvåpen (NTA), Lofoten mot Sellafield, og Internasjonal kvinnelige for fred og frihet.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

The final countdown