Atomkraft må aldri bli framtiden


En etterforskning viser at en brann på Dounreay atomkraftverk i Nord-Skottland resulterte i et "ukontrollert" utslipp av radioaktivitet.  Det kjernefysiske anlegget er blitt stengt av sikkerhetsmyndighetene etter å ha innrømmet menneskelig svikt førte til utslipp av radioaktivitet til atmosfæren.


Kritikken kommer bare uker etter at det kjernefysiske anlegg, Sellafield i Cumbria, ble også håntert av sikkerhetsmyndighet over dets håndtering av asbest mens bildene dukket opp av dårlig korroderte lagringtanker.

Problemene understreker farene ved å bygge en ny generasjon atomkraftverk som fortsatt vil være sårbare for menneskelig feilbarlighet.

Ansatte ved Dounreay fikk skylden i en rapport utarbeidet for Office for Nuclear Regulation (ONR) av "prosedyrebrudd og atferds praksis" som førte til en brann 7. oktober i år.

Problemene på Dounreay er urovekkende. Alle verdens atomreaktor vil alltid være menneskelig å feile ved et atomkraftverk. Denne foruroligende nyheter demonstrerer hvorfor det er viktig å huske at selv en reaktors design som ser trygt ut på papiret kan en aldri helt designe ut handlingene til mennesker. Derfor vil fornybar energi alltid være bedre angående sikkerhet, fordi langt mindre kan gå galt.

Bildene fra Sellafield forårsaker også bekymring hvor tankene av radioaktivt avfall hadde sprukket betong, måker som bader i vannet og ugress som vokser rundt falleferdige tanker.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

The final countdown