Lofotkommuner stiller opp


Vi planlegger en verdig og god avslutning på vårt arbeid gjennom disse år.  Arbeidet må betegnes som en lykke for menneskeheten og naturen.  Det offentlige har støttet oss hele veien og nå har Røst og Flakstad kommune som de første sagt at de ønsker å bidra til at vi kan arrangere en verdig avslutning av arbeidet.  Vi håper på at andre også følger utfordringen:





Vi sto overfor trusselen at verdens største "barselseng" kunne bli radioaktivt forurenset. Men heldigvis bidro vi til at dette ble stoppet. Som miljøminister Børge Brende sa da vårt første mål ble nådd og "Miljøsteinen i Stamsund" ble avduket: " Dette er kanskje det første synlige bevis på en vunnet miljøseier".

Vi har lært utrolig mye i samarbeid og nøkkelen har vært dialog og konstruktivt samarbeid. Samarbeidet har vært mellom fiskerinæringen, våre kommuner og fylkeskommuner, våre sentrale politikere, den norske ambassade i London, fagekspertisen som Statens Strålevern og Bellona og ikke minst britene. Britene har vært med oss i en konstruktiv dialog og en ønsket løsning representert med den britiske ambassade i Norge, departement som Departement of Energy and Climate Change, International Policy for Nuclear Safety and Radioactive Waste Management, Nuclear Decommissioning Authority og Sellafield Ltd. Dette har vært nøkkelen til suksess.


Fra utenriksdepartementet i UK
Vårt arrangement planlegges til april eller mai i år.  Men dette er fortsatt usikkert.  Vi må få de riktige personer med og få fullfinansiert vår avslutning.


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

What is at Sellafield?

The final countdown