Hurra for Bergen kommune


Vi fikk i dag en meget hyggelig epost fra Bergen kommunes miljøsjef. Støtten fra de er med å sikre en verdig markering og avslutning av miljøarbeidet vårt. Det er i tillegg veldig gledelig å lese om et slik miljøengasjement som Bergen kommune viser.  De blir selvfølgelig invitert til avslutningsmarkeringen vår.   Les eposten her.

Lofoten mot Sellafield v/Per-Kaare Holdal


 Vi viser til deres brev datert 07.02.2019 vedrørende avslutning av Sellafield-arbeidet.

Bergen kommune vil takke for tilsendt informasjon og for invitasjon om å delta på den offisielle avslutningen av Sellafield-kampen ved den britiske ambassaden senere i år.

Det var mange engasjerte som prøvde å vokte vår «blåe åker» mot radioaktive trusler.

Jeg vil uttrykke både beundring og en takk til Lofoten mot Sellafield som nok er den organisasjonen som har stått lengst i striden!

Alle er egentlig avhengig av havet. For oss som bor langs kysten ville virkningene av radioaktive utslipp ha vært svært alvorlige.

På denne bakgrunn var også Bergen kommune aktive i «motstandsarbeidet» for flere år side. F eks markerte vi dette kraftig i forbindelse med Nordsjøkonferansen i 2002.  Jeg deltok selv sammen med politikere og næringslivsfolk på et protestreise til Sellafield  i regi av Neptun Netwoerk i april 2002. Her vedlegges til orientering noen skannede dokumenter som viser noe av Bergen kommunes arbeid med temaet.

Det er for øvrig flere år siden vi har vært aktive på dette feltet. Men nye felles trusler dukker opp også i havet – f. eks. marin forsøpling av plast.  Dette er på mange måter en annen liknende og felles utfordring. Her har Bergen kommune vært aktiv og fikk sist juni et enstemmig bystyre til å vedta «Tiltaksplan mot plast- og marin forsøpling».  Mer informasjon om vår tiltaksplan her.

Bergen kommune har igjen nylig meldt seg inn i KIMO- Kommunenes Internasjonale Miljøorganisasjon. Dette var som kjent et norsk initiativ som fremdeles er aktiv på marin forsøpling. KIMO var også en markant aktør i kampen mot radioaktiv forurensning.  Jeg antar derfor at dere har kontakt med  KIMO som sikkert også kan gi interessant bakgrunnsdokumentasjon til arbeidet.

Vi setter også pris på initiativet til å samle dokumentasjon om arbeidet  mot radioaktiv ødeleggelse av havet og til at denne innsatsen avsluttes med en markering i regi av Lofoten mot Sellafield.

Vi ønsker dere lykke til videre!

Bergen 30.01.19

Med vennlig hilsen

Håvard Bjordal
Miljøsjef

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

What is at Sellafield?

The final countdown