Johs Rødes innsats for den blå åker videreføres

Miljøforkjemperen og multikunstneren Johs Røde døde mandag 21. november.

Hans innsats for miljøet og kampen mot Sellafield kan leses mer av i denne bloggen.

Johs Røde var meget opptatt av å bevare et produktivt og rent hav, beskytte kysten og kystkulturen. 

Han var en som med sin kraftige røst, tilkjennega motstanden mot oljeutvinning i nærområdene til vår kyst og spesielt nordområdene. Lofoten skulle vernes for slik aktivitet. 

Johs Røde gjorde en innsats for miljøet helt til det siste og nå ønsker vi, venner av Johs, at minne om han kan leve videre. Dette kunstverk av Johs Røde hang på kontoret til biskop Tor B Jørgensen i Bodø. 

- Nå ønsker biskop Tor at arbeidet, i Johs sin ånd, fortsatt skal gjøre nytte for miljøet. Han utfordret Per-Kaare Holdal til å komme med et forslag. Det ble til ideen om å auksjonere ut dette særegne Johs-arbeidet til støtte for Bellonas arbeid med å bevare rent hav i Lofoten. 

Dette ville Johs ha likt!

(størrelsen på kunsten er 83x53 cm)

Johs var betatt av naturens sinnrike innretninger og lagde følgende tekst til 8 forgylte skreihoder:

«Nu skulle vi få leve her ved denne "urnormadens" - skreiens - vandringsveg - en ferdaveg den har hatt i uminnelige tider uten GPS og satelittnavigasjon - ferdselsevne risset inn på "hard-disken" fra vår Skapers ånd -. dette må ikke skades. Lofoten anno 2006. Johs Røde. 

Auksjonsbud kan legges i kommentarfeltet her, eller i Galleri Avkroken sin Facebook-side eller du kan sende ditt bud til Per-Kaare sin telefon 91 10 60 45 på SMS. 

Budfrist er 12.12.2019 og hele inntekten av auksjonen vil bli overrakt til Bellona ved Frederic Hauge av biskop emeritius Tor Berger Jørgensen på Johs Rødes fødedag 13. januar og da i 2020.

Budene vil bli oppdatert her i sum og ikke i navn.

Bud mottatt den 4.11. kl. 14.15 - kr. 1.000,-
Bud mottatt den 12.12. kl. 18.30 - kr. 1.500,-

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

What is at Sellafield?

The final countdown