Til/to Sellafield 1 og 2 decemberAs a consequense of the joint statement between Sellafield Ltd., Bellona and Guardians of our Common Seas (GCS) we will travel to Sellafield for a visit and a meeting about:

- the international inspection
- conference in Lofoten 12 and 13 April 2011 about nuclear waste and safety in Sellafield and Europe

We look forward to travel with Marit Tennfjord from Nordland County Counsil and bishop Tor B. Jørgensen.

---------------------------------------------------------------------------------------------
Som et ledd i inngåtte felles erklæring mellom Sellafield Ltd., Bellona og Lofoten mot Sellafield reiser fylkesråd for miljø og kultur, Marit Tennfjord, sammen med oss til Sellafield 1. og 2. desember. Biskop Tor B. Jørgensen er også positiv og vil gjøre en avklaring de nærmeste dagene. Vi inviterer også miljøvernminister Erik Solheim med oss på turen.

Vårt mål i Brussel-møtet 3. mars 2010 var internasjonal inspeksjon av Sellafield-anlegget og ikke mange dagene etter møtet bekreftet daværende statsminister Gordon Brown at britene ville tillate dette. IAEA har bekreftet at de vil gjennomføre dette. I møtet i Brussel ble vi også enige om at den internasjonale plattformen for dialog omkring atomavfall skulle ivaretas og april 2011 skal vi ha et felles møte i Lofoten og året etter på britisk jord.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

The final countdown

Mikroplast er en trussel for havmiljøet