Norsk atomavfall, norsk ansvar

Norsk høyaktivt atomavfall må ikke sendes til det franske atomanlegget La Hague. Det krever 8 organisasjoner som i dag laserte et opprop mot forslaget.

8 organisasjoner, som til sammen representerer nesten 100.000 medlemmer, lanserer i dag et opprop mot planene om å sende norsk høyaktivt atomavfall til det franske La Hague-anlegget. Oppropet overrekkes lederen i Energi- og miljøkomiteen, Erling Sande (Sp) på Stortinget kl. 12:00- Behandling av atomavfall i La Hague fører til store utslipp av radioaktivt avfall både til luft og vann. Å sende norsk atomavfall til dette anlegget er helt uakseptabelt, sier Truls Gulowsen i Greenleace.
Det et utvalg ledet av Insitutt for Energiteknikk (IFE) som har foreslått å sende det norske atomavfallet til La Hague. En samlet norsk miljøbevegelse protesterer mot planene, som de blant annet mener vil skade kampen mot Sellafield.- La Hague er akkurat samme type atomanlegg som Sellafield. Om Norge sender sitt atomavfall til La Hague-anlegget, vil det åpenbart skade arbeidet mot Sellafield, sier Per-Kaare Holda, i organisasjonen Lofoten mot Sellafield. Han får støtte av fagsjef Nina Jenssen i WWF.
- Å sende det norske atomavfallet til La Hague vil føre til farlige sjøtransporter av høyaktivt atomavfall. Det kan vi ikke godta, sier fagsjef Nina Jensen i WWF.Leder i Norges Naturvernforbund, Lars Haltbrekken er enig.
- Behandling av brukt atombrensel, enten det skjer i det britiske Sellafield-anlegget, eller det franske La Hague, er svært forurensende. Vi ber om at regjeringen heller setter fortgang i arbeidet med å bygge et nytt sentralt, lager for det norske avfallet her til lands, sier Haltbrekken.
Lars Haltbrekken (Naturvernforbudnet): tlf. 91 61 21 91
Truls Gulowsen (Greenpeace): tlf. 90 10 79 04
Snorre Slettvold (Miljøvernforbundet): 90 08 88 48
Per-Kaare Holdal (Lofoten mot Sellafield): 91106045
Nina Jensen (WWF): 991 69 694
Bitte Vatvedt (Nei til atomvåpen): tlf 95 08 08 26
De åtte organisasjonene som står bak oppropet er Norges Naturvernforbund (NNV), Verdens Naturfond (WWF), Greenpeace, Framtiden i våre hender (FIVH), Norges Miljøvernforbund (NMF), Nei til Atomvåpen (NTA), Lofoten mot Sellafield, og Internasjonal kvinnelige for fred og frihet.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

The final countdown

Mikroplast er en trussel for havmiljøet