Nedstengingen av Sellafield et år forsinket.

Dr Adrian M. Simper, konserndirektør Strategi og teknologi i tilsynsmyndigheten Nuclear Decommissioning Authority

Som vi har orientert om tidligere ble vi enige med ledelsen ved Sellafield-anlegget at de skulle stenge anlegget senest i år , 2020.  Vi fikk imidlertid en oppdatering fra britene nylig om operasjoner på Sellafield og virkningen av covid-19.


Planene ved Sellafield var at i slutten av dette år 2020 skulle den endelige nedleggelse av Magnox-prosesseringsanlegg bli foretatt. Men meldingen fra vi mottok fra Dr Adrian M. Simper, konserndirektør Strategi og teknologi i tilsynsmyndigheten Nuclear Decommissioning Authority har Covid-19 forsinket denne avtalte nedstegningen betraktelig.

Dr. Simper sier: - Veldig tidlig tok vi beslutningen om å stoppe driften fordi vi ikke kunne forutsi forløpet av pandemien og ikke ønsket å befinne oss i posisjonen der vi ikke hadde menneskene vi trengte for å drifte anlegget trygt.  Siden den gang har vi vurdert om vi skal starte opp prosesseringsoperasjonene på nytt, eller om vi har gjort tilstrekkelige fremskritt til at vi kan styre det gjenværende drivstoffet på andre måter.

Dr. Simper sier videre: - Dessverre betyr den tapte tiden på grunn av covid-19 at vi ikke vil klare å fullføre nedstengingen innen utgangen av 2020. Nå vil antagelig nedstengingen være ferdig i løpet av 2021.

Per-Kaare Holdal fra Lofoten mot Sellafield sier som respons til Dr. Simper:   - Vi har full tillit til de vurderingene de har gjordt med å stenge driften inntil videre, til anlegget har nødvendig arbeidsstyrke fullt tilstede og i drift.  Holdal avslutter: - Vi har lært gjennom alle disse årene at de vurderinger britene gjør ut fra kompetanse og sikkerhet er til å stole på.  Vi ser fram til den endelige nedstengingen i løpet av 2021.

Fra høyre: Dr. Adrian Simper, NDA og Per-Kaare Holdal, Lofoten mot Sellafield

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

What is at Sellafield?

The final countdown