Gjerde til 5 millioner pund rundt Sellafield


Byggingen av et langt sikkerhetsgjerde rundt Sellafield skal være ferdig i oktober. 

Gjerdet, som koster 5 millioner pund, er en del av ekstra sikkerhetstiltak ved atomkraftverket. Dette har i det siste vært mer væpnet politi, krevd av Civil Nuclear Authority, for å beskytte området mot potensiell terrorisme og en ny vaktrutine har blitt satt inn for å sjekke biler som kjører inn og ut.

Regjeringen opplyste også denne måneden at de ønsker at alle biler blir utestengt fra atomanlegget.

I en rapport til Copeland Council rådsmøte, sier rådgiver Elaine Woodburn at under nye ordninger, vil at 100 prosent sikring av kjøretøy som en del av regjeringens forslag, som vil bli ferdig til sommeren 2014.

- Under denne politikken vil ingen personbiler kunne kjøre inn på anlegget, men planlegger å forbedre offentlig transport inn på området, og forbedre ytterligere buss- og jernbane-tilbudet og øke parkeringsplasser utenfor anlegget, sa hun.


Kostnaden av nye parkeringsplasser utenfor hovedporten og Calder Gate på Seascale vil koste millioner av pund, men planlegging og tillatelse ville være nødvendig.

Anslagsvis
kjører 5000 biler inn og ut Sellafield hver dag.

En Sellafield-talsmann sa at selskapet holder sikkerhetsordninger under kontinuerlig vurdering for å sikre at de er effektive.

- Som en del av de fysiske forbedringene setter vi opp et ekstra gjerde, i hovedsak skaper dette et dobbel gjerde rundt området, la han til.

En rapport om sikkerhetstiltak vil bli gitt til Copeland rådsmøte torsdag i denne uken, opplyser Times & Star.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

The final countdown

Mikroplast er en trussel for havmiljøet