Atom-sjefen fortvilelser over Sellafield firmaet NMP

Flengende kritikk av konsortiet som førte tilsyn med den dyre opprydding av Sellafield atomkraftreprosesseringsanlegget hvor det er er framkommet en serie av kritiske brev skrevet av John Clark, leder for Storbritannias Nuclear Decommissioning Authority (DNA). Mr Clarke anklaget Nuclear Management Partners på (NMP) for å undergrave tilliten og skade hele prosjektets omdømme.

John Clark burde vite hva han kritiserer i og med at han var tidligere sjef nettopp ved Sellafield.  - Vi stiller oss bak hans kritisiske bemerkninger og det er nettopp det vi de siste årene har fokusert på, sier Per-Kaare Holdal i Lofoten mot Sellafield.  

Vi har nå bedt den norske miljøvernministeren om et møte og skal møte hennes politiske rådgiver Jens Frølich Holte den 13. februar.  Den 25. februar skal vi møte fylkesråd for kultur og miljø i Nordland Hild-Marit Olsen.  Sammen med Holdal skal også biskop Tor B. Jørgensen, Johs Røde, Asmund Kristoffersen og Arne Ivar Mikalsen. Dette er som et ledd i vårt neste store atomsikkerhetsmøte, InfoArena 2014, i London i desember, avslutter Holdal.

John Clark besøkte oss i Lofoten mot Sellafield i 2004 og sees her sammen med nåværende utenriksminister Børge Brende som da var miljøvernminister.  Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

The final countdown