Nye utslipp i dag

Storbritannias største atomreprosesseringsanleggetsa oppdaget på fredag ​​økte nivåer av radioaktivitet, og beordret alle ikke-involverte ansatte til å holde seg hjemme.

Sellafield, på kysten av Irskesjøen i nordvest England, sa at nivåene av radioaktivitet som ble oppdaget var over normal stråling, men det var ingen fare for allmennheten eller arbeidsstokken og fasilitetene var i drift som normalt.Den britiske regjeringen sa at det var i konstant kontakt med atomanlegget, men hadde ingen grunn til å tro det var noe mer alvorlig enn anlegget hadde sagt.

En tjenestemann fra Nuclear Decommissioning Authority (NDA) sier til Per-Kaare Holdal fra Lofoten mot Sellafield at hvor alvorlig utslippet er kan de ikke si noe om nå, men barnehage, skolen og innbyggerne generelt i området har tatt forhåndsregler, mens de undersøker videre hvor alvorlig dette er.  Det er bekymrer oss at de ikke har full oversikt enda.


Sellafield reprosesser brukt atombrensel og er ikke lenger et atomkraftverk. Det gjennomgår et nebyggingsprogram, drevet av et konsortium av britiske selskapet Amec, fransk gruppe Areva, og amerikanske firmaet URS hvor blant annet det norske oljefond er eier.Anlegget på nordvest-kysten av England har over 10 000 arbeidstakere, og er det er den største kjernefysiske området i Europa.Det var åsted for Storbritannias verste kjernefysiske ulykke da en brann brøt ut i en av sine reaktorer i 1957.Den inneholder også en 150 meter lang dam brukes til å lagre brukt plutonium som utgjør det største trusselen.
 
Den britiske regjeringen
signerte i fjor en avtale på 26.000.000.000 dollar om å bygge et nytt kjernekraftverk i sørvest England med støtte fra Frankrikes EDF og to kinesiske partnere.I april 2005 lekket det radioaktivt avfall fra Sellafield ved THORP reprosesseringsanlegg som kan ha startet så tidlig som i august 2004. Det ble kategorisert som en level 3 nivå på International Nuclear rangeringsskala, og resulterte i store bøter.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

The final countdown

Mikroplast er en trussel for havmiljøet