- Nedbyggingen av Sellafield er uhåndterlig

Parlamentsmedlem Margaret Ritchie
Det britiske parlamentsmedlem Margaret Ritchie har gjentatt sin tale mot den britiske regjeringen for å få de til å endre det hun beskrev som sin "misforstått og usikker atom-strategi".  Dette var etter nyheten om at Sellafield-anlegget ikke holder sin målsetting for ferdigstillelse av alle utenlandske reprosesseringskontrakter.

Parlamentsmedlem Margaret Ritchie sier til Newry Times: - Den britiske atomindustrien har lidd tilbakeslag etter stadige uønskede hendelser og likevel nekter den konservative regjeringen å se fornuften ved å stoppe den totalt misforståtte kjernefysiske strategi.


- De siste nyhetene om at Sellafield-anlegget ikke når sine mål for ferdigstillelse av  de utenlandske kontrakter er enda et bevis som viser at nedbyggingen av kjernekraftverk er meget usikker og uhåndterlig, sier Ritchie til Newry Times.

Dette kommer i tillegg til avsløringen av utrolig farlige forhold på anlegget, inkludert sprukne dammer og fugler som svømmer innen i tankene av radioaktivt materiale

Ritchie legger til; - når de konservative er innstilt på å invitere investeringer fra den kinesiske regjeringen avslører de sin atomambisjon. Denne agendaen må de settes en stopper for, og de offentlige ressurser investeres i fornybare teknologier som ikke truer sikkerheten for kystsamfunnene, avslutter Ritchie.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

The final countdown

Mikroplast er en trussel for havmiljøet