En bombefabrikk i nabolaget - mest pinlige fiaskoer i britisk industri historie

En uke siden publiserte The Daily Telegraph en konfidensiell samtale fra USA ambassaden om det kontroversielle anlegget ved Sellafield " som en av Hennes Majestets Regjeringens mest pinlige fiaskoer i britisk industri historie". , få dager etter, sier statsrådene at de var innstilt til å bygge et anlegg til som dette.

Ambassaden hadde ikke feil. Det såkalte MOX-anlegget, som produserer kjernefysisk brensel ut av uran og plutonium Cumbrian kjernefysiske komplekset, er en fiasko. Bygget til en kostnad £ 473 000 000, til tross for gjentatte advarsler om at det ville være uøkonomisk, og kan være en sikkerhetsrisiko, har det aldri fungert skikkelig. Les mer i The Telegraph
Dette er viktig informasjon for oss i Lofoten mot Sellafield som får besøk av toppledelsen fra Sellafield og den britiske ambassadøren i april.  Her er tema det kritiske anlegget B215 som inneholder høyradioaktiv væske som er avhengig av konstand nedkjøling og som er et stor trussel og kan eksplodere etter Statens Strålevern sine analyser.  Når er også MOX-anlegget en kritisk del av Sellafield som må settes i fokus på vår atomsikkerhetskonferanse i Lofoten 13. april.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

The final countdown

Mikroplast er en trussel for havmiljøet