Brev til Klima- og Miljøvernminister Tine Sundtoft


                 Sellafields planer om sjøtransport skaper sterk bekymring

Lofoten mot Sellafield uttrykker sterk bekymring for planene om transport av svært radioaktive stoffer skal transporteres sjøveien fra Dounreay i Skottland til Sellafield.

Planen om å sende 26 tonn svært radioaktive brensel sjøvegen må stoppes ut fra risiko for ulykke som kan ha alvorlige konsekvenser for havet, kysten vår og hele Nord-Atlanteren. Andre kjernefysisk materiale blir i dag fraktet med jernbane.

Vi har allerede skrevet til Nuclear Decommissioning Authority og gitt uttrykk for vår bekymring.  Jernbane-transport av radioaktive materialer er ille nok, men i det minste er det mulighet for rimelig beredskap i denne sammenheng.  Vi i Lofoten mot Sellafield mener at muligheten for en brann, grunnstøting eller kollisjon med påfølgende strålingslekkasje vil ha potensielt ødeleggende og skadelige effekter på et av de mest følsomme delene av Nord-Atlanteren.

Vi forventer at norske myndigheter følger dette opp og stopper disse planene.

Vi inviterer også statsråd Sundtoft til å holde innlegg på InfoArena 2014 den 21. november i London.  Programmet vil være klart i løpet av høsten.

Vi ser fram til å høre fra dere.


Med hilsen


Lofoten mot Sellafield

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

The final countdown

Mikroplast er en trussel for havmiljøet