Nesten 100 tyverier fra Sellafield

Vi fra Lofoten mot Sellafield har fokusert i mange år på manglende sikkerhet ved atomanlegget i Sellafield.  En av truslene vi har fokusert på er terror og at atommateriale skal komme i feile hender.  Meldingen fra England i dag er at det har vært nesten 100 tyverier som har blitt rapportert til politiet på mindre enn fem år.


Til sammen 97 tyverier på Sellafield ble registrert mellom januar 2009 og juni i år. Tallene ble offentliggjort etter en forespørsel som den Evening Mail sendte
til politiet i området.

De fleste av tyverier skjedde i 2012 og tallet var da 39, og 2013 når det var 37. Så det er ingen bedring å spore.

Bare sju av de stjålne 97 elementene ble gjenvunnet og bare to ganger er det gjort arrestasjoner og begge ble senere tiltalt.

En talsmann fra Sellafield sa til Evening Mail: - Sellafield er samme størrelse som en liten by, med opptil 23.000 mennesker som arbeider på området, både direkte for selskapet og for en rekke andre selskaper som underleverandører.

Fra Lofoten mot Sellafield påpeker vi at dette er en av mange trusler fra Sellafield-anlegget.  Vi vil ta dette opp på den årlige sikkerhetskonferansen vi arrangerer, InfoArena 2014.  I år holdes den i London den 20. og 21. november.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

The final countdown

Mikroplast er en trussel for havmiljøet