Melding fra den britiske utenriksminister Ed Davey


Som jeg informerte parlamentet om i dag gjennom en skriftlig ministererklæring har Nuclear Decommissioning Authority (NDA) i dag annonsert en endring i sin kommersielle organisering ved Sellafield,  som er dets største og mest komplekse atomanlegg.

Det er viktig for lokalsamfunnene som er involvert - og for fremtiden for atomkraften i dette landet.
Vi samarbeider tett med Nuclear Decommissioning Authority og dets entreprenører for å sikre at avviklingen gjennomføres så effektivt som mulig. Men, som offentlige tilsynsmyndighet, må vi også være sikker på at opprydding blir gjort på en måte som gir mest mulig valuta for pengene. I løpet av det siste året har NDA gjennomført en grundig gjennomgang av sin forretningsmodell for å vurdere hvilken kontraktsmodellen best kan levere bedre ytelse og verdi for pengene.

I april i fjor støttet vi Nuclear Decommissioning Authority beslutning om å videreføre den nåværende Parent Body Organisation (PBO) og gi de en andre periode for å sikre at framdriften i den første fem års sikt kan bygges på.

Kompleksiteten og tekniske usikkerheter ved Sellafield er unike og trenger en ledelsesstruktur best egnet til å møte de spesielle utfordringene blir håntert på atomanlegget.

Sellafield er det mest komplekse industriområdet i Europa. Det består av noen av de eldste atomanleggene i verden - de eldre dammer og siloer - som ble bygget på 40-tallet og 50-tallet - samt Storbritannias plutonium beredskapslager.

På grunn av disse unike utfordringer er Sellafield mindre godt egnet til overføring av driften og ansvar til privat sektor via en PBO struktur.

NDA har nå anbefalt regjeringen at forvaltningsordninger blir forenklet.  I fremtiden vil privat sektor bli beholdt som leverandører til Sellafield i stedet for eiere av atomanlegget.

Sellafield Limited vil forbli et offentlig finansiert selskap, eid av NDA.  Teamet vil bli oppnevnt og styrt av et nylig konstituert styre; Side Licence Company. Den nye modellen vil, når den tid kommer, vil en strategisk partner bli oppnevnt av Sellafield Limited, for å styrke programmets
ledelse og kommersiell kapasitet på området, så vel som å spille en nøkkelrolle i forvaltningen av hovedprosjekter og kontrakter. Denne tilnærmingen er anerkjent som beste praksis i andre store prosjekter, som for eksempel Crossrail og OL.

NDA og Sellafield Limited vil lede overgangen til den nye ordninger, som ventes å ta rundt 15 måneder å fullføre.  Dette vil bli gjort i nært samarbeid med ansattess representanter, Nuclear Ledelse Partners (NMP), leverandører, regulatorer og lokalsamfunnet.

Den fortsatte trygg og sikker drift av Sellafield-anlegget vil forbli hovedfokus ved overgangen.
Og det vil forbli slik i den nye strukturen. Men denne nye strukturen er den beste måten å sikre at sikkerheten - og verdi for penger - forfølges i tospann.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

The final countdown

Mikroplast er en trussel for havmiljøet