Sellafield øker beredskapen

Tusenvis av boliger i evakueringssone for atomspredning.  Nødevakueringssone rundt Sellafield-anlegget tredobles i størrelse.

Office for Nuclear Regulations  (ONR) - som overvåker atomindustrien - har avgjort at evakueringssonen i tilfelle av en nødsituasjon med atomstråling må økes fra 2 km til mellom 6 km og 7 km.


Den eksisterende 2 km detaljert beredskap sone (DEPZ) omfatter i dag bare rundt 50 boliger. Den reviderte området omfatter Seascale, Gosforth, Thornhill, Beck og andre mindre byer og landsbyer. Det går også ut mot havet, noe som kan ha fiskeimplikasjoner.

Hvis et område faller inn i en DEPZ, må en off-site beredskapsplan vedtas på hvordan dette området kan bli evakuert ved en farlig hendelse. I tillegg boligfelt, bedrifter og andre byggesaker som faller i en DEPZ er underlagt strenge regler.

George Sallit, ONR viseadministrerende inspektør, sa til in-cumbria: - Selv om risikoen på Sellafield-anlegget ikke har økt, bedre forståelse av flere elementer, særlig potensial skader på anlegget som fører til utslipp av radioaktivt materiale, viser at omfanget av beredskapsområdet bør økes.
Faresonen: Et kart over nye retningslinjer rundt Sellafield

ONR har skrevet til Cumbria fylkeskommune og Sellafield Ltd med sin avgjørelse. Rådet vil nå revidere sin beredskapsplan innen seks måneder.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

The final countdown

Mikroplast er en trussel for havmiljøet