Det britiske atom-tilsynsbyrået ONR stopper prosjekt ved Sellafield

Office for Nuclear Regulation (ONR), et atom-tilsynsbyrå for den britiske regjeringen, har gjennomført en formell gransking av design og konstruksjon av Evaporator D ved Sellafield-anlegget grunn ONR's økende bekymring av prosjektet.

Undersøkelsen har fremhevet systematiske feil med kvalitetssikring og tilsyn med Evaporator D prosjektet som Sellafield må håndtere. Dette er en kjernefysisk byggeprosjekt av en fordamper for å erstatte tre eksisterende fordampere som nærmer seg slutten av sin levetid.

Som et resultat, har ONR den 6. juni 2013 overlevert Sellafield Ltd et forbedringsdokument for manglende samsvar med formelle krav knyttet til kvalitetsstyring-forordninger for utviklingsprosjektet for Evaporator D.   I forbedringsdokumentet kreves Sellafield Ltd å sette i verk tiltak for å rette manglene slik at de blir i tråd med de juridiske kravene av 6. desember.

ONR vil ikke godta oppstart eller drift av Evaporator D før de er helt fornøyd og kan levere sikkerhetsfunksjoner slik som det kreves av den.

ONR vil delta på InfoArena 2013 i Oslo 13. juni. 

Kommentarer

  1. NRK: Sellafield får kjeft på hjemmebane

    http://www.nrk.no/nordland/sellafield-far-kjeft-pa-hjemmebane-1.11071062

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

The final countdown