Krisen i Japan reduserer aktiviteten i Sellafield

Sellafield-MOX Plant (SMP) er helt avhengig av en kontrakt inngått i fjor med 10 japanske kraftselskaper for å produsere blandede oxide fuel for landets reaktorer. Den lukrative avtalen, kunngjort i mai i fjor, og reddet Mox-anlegget i Sellafield fra nedleggelse.
Imidlertid har den pågående katastrofen ved Japans Fukushima kjernefysiske anlegg ført til uro i
atom-industrien i England, igjen, reiser tvil over avtalen med Sellafield.
International Nuclear Services (INS), regjeringen-eide drivstoff reprosessering service, forhandlet avtalen på vegne av Sellafield.
Talsmann Ben Todd fortalte News & Star: "Dette var en veldig viktig kommersiell avtale som sikret fremtiden for Sellafield er MOX Plant.
"Det er for tidlig å si ennå hva effektene av dagens situasjon i Japan kan ha på det. Vårt fokus i øyeblikket er å tilby våre kunder i Japan noen støtte de trenger.
"Bildet er veldig flytende i Japan, det er en pågående situasjon, og det ville ikke være aktuelt for oss å spekulere om hva som kan skje med disse kontraktene i fremtiden.

Som en del av avtalen ble de japanske selskapene enige om å betale for oppussing og modifikasjoner på Sellafield og MOX-anlegget.
Det arbeidet fortsetter og forventes å være ferdig med om lag 2015.
Sjefer ved Sellafield sier de ikke vet om området vil bli inkludert i sikkerhetskontroller av Storbritannias atomkraftverk i kjølvannet av den japanske krisen.
Energy Secretary Chris Huhne bekreftet Storbritannias reaktorene skulle bli inspisert for å sikre at de kan tåle plutselig flom og kraftig uvær. Men fordi Sellafield ikke lenger produserer kjernekraft, er det ikke klart om det vil bli inkludert.  En talsmann sa at ministrene ikke har informert om det vil bli inkludert i inspeksjoner.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

The final countdown

Mikroplast er en trussel for havmiljøet