Kostnadene med atomkraftenergi er absurd høy

Tidligere visepresident i USA, Al Gore, sier at kostnadene med atomkraftenergi er absurd høy.Atomkraftverk vil bare spille en begrenset rolle i verdens energi-framtid fordi den har «absurde høye» kostnader, sa Al Core på torsdag i forrige uke. Til tross for at flere land, inklusiv USA, Storbritannia og Kina, fortsetter med planene om nye atomanlegg, sa den tidligere visepresidenten at økonomien i atomkraft fører til at det ikke vil spille en stor rolle.

- Det kommer til å spille en rolle, men sannsynligvis en begrenset rolle. Jeg tror avfallsproblemet kan sannsynligvis løses, og tiltross for Fukushima, og sikkerhetsutfordringene sannsynligvis løses. Men kostnadene er absurd høy og fortsatt stigende, sier Gore.

Gores kommentarer synes å forestå slik at han har ombestemt seg på hvor attraktive kjernekraft er - i 2009, sa han at han så atomkraft ville spille "en noe større rolle" på grunn av klimaendringer og tiltak for å kutte karbonutslipp. - Jeg er ikke en refleksiv motstander av kjernekraft. Jeg var entusiastisk for det, men jeg er nå er jeg skeptisk, sa han til The Guardian. Han sier videre at mens kjernekraft er enorm dyrt, kan fornybare energiteknologier fort bli billigere.

Han gjentok også, i et Guardians-intervju denne uken, oppfordringen til Barack Obama å "satse på klima" som prioritet i hans andre periode. Gore sa tirsdag: - Han har mandat. Han får muligheten, og han har en iboende evne til å gi lederskap som er nødvendig. Jeg håper virkelig at han vil, og jeg vil med respekt be ham om å gjøre akkurat det.

Gore oppfordret også Obama-administrasjonen til å presse på for en karbonskatt under forhandlingene i budsjettarbeidet. På onsdag sa Obama at han ville ta personlig ansvar for å finne en løsning på tiltak mot klimaendringer i løpet av sin andre periode.

For egen regning legge vi til at bygging og drift av anlegget har en stor regning til skattebetalerne, men den desidert største regningen kommer når atomkraftverkene skal legges ned og renses for atomforurensing.  I Sellafield startet de nedbyggingen for en god del år siden og vil være ferdig i det neste århundre med en enorm skatteregning til framtidige generasjoner. I tillegg til miljøkonsekvenser som enda ikke er fullt ut dokumentert.Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

The final countdown