Møte med Miljøverndepartementet

                                Fra venstre: Daglig leder i Bellona Nils Bøhmer og politisk rådgiver i Miljøverndepartementet Audun Garberg (SV).

Lofoten mot Sellafield og Bellona gjennomførte et møte med politisk rådgiver Audun Garberg i Miljøvern-departementet rett etter møtene med Sellafield-ledelsen ble avsluttet. 

Lofoten mot Sellafield (LmS) og Bellonas ansvar til neste år er å arrangere en InfoArena 2013 og møtested er Oslo i juni.  Datoen er fastsatt til torsdag 13. juni.  I år ble InfoArena arrangert i Sellafield og det praktiske ansvaret ligger til arrangørlandet.

Tilbakemeldingene som arrangørene får er at det er skapt en et viktig redskap for å få fram tema som skaper bekymringer og som vi ønsker å finne løsninger på.  Dette var også beskjeden fra politisk rådgiver Garberg at han etterlyser konkrete resultater og mål.  Bellona og LmS kunne legge fram konkrete målsetninger og det ble understreket at det er all grunn for politisk drahjelp skal vi kunne få resultater.  Det er nemlig det som er nøkkelen til suksess og de viktige resultater som allerede er oppnådd, samarbeidet mellom politisk, ekspert og næringsnivå.

Etter møtet mellom Sellafield Ltd., Nuclear Decommissioning Authority (NDA), Bellona og LmS konkluderer vi at det er store utfordringer som vi bør fokusere på.  Først og fremst er det tømming fortsatt av B215 HAL, de tekniske store problemene britene har med de gamle anleggene og nå ikke minst planene om økning av høyradioaktivt avfall fra andre steder i UK og verden.  Dette er tema som også Miljøverndepartementet bør benytte InfoArena 2013 - meeting point Oslo, som en arena for å finne løsninger til det beste for Norge og Norden.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

The final countdown

Mikroplast er en trussel for havmiljøet