Katastrofen FukushimaFukushima har de fleste hørt om og katastrofen ved atomkraftverket i byen Ōkuma i Futabadistriktet i Japan. Det består av seks lettvanns kokvannsreaktorer (BWR) med en total ytelse på 4.7 GW (gigawatt). Fukushima I var det første kjernekraftverket som ble bygget og operert av Tokyo Electric Power Company (TEPCO) alene.

Det er en representat fra TEPCO som kommer til Lofoten for å delta på InfoArena 2016 23.juni.
InfoArena har vært arrangert i mange år i samarbeid av Lofoten mot Sellafield, UK Departement of Energy and Climate Change, Nuclear Decommissioning Authority, Sellafield Ltd og Bellona

Den 11. mars 2011 ble Japan rammet av et kraftig jordskjelvet med 9,0 på Richter, noe som var det kraftigste i landets historie. Jordskjelvet ble etterfulgt av en voldsom tsunami som først og fremst rammet den nordøstlige kysten av Japan, der Fukushima ligger.

For første gang i Japans historie måtte regjeringssjef Naoto Kan utrope en «atomkraftnødstilstand».

Det ble fredag 11. mars registrert strålingsverdier 1 000 ganger over det normale. 5800 beboere i en radius på tre kilometer fra anlegget ble evakuert. I tillegg ble folk som bodde i en radius på 10 km fra anlegget oppfordret til å holde seg innendørs. Senere samme dag ble evakueringen utvidet til å omfatte beboere også i en 10 km radius, og deretter i en 20 km radius. Batterier som varer i omkring åtte timer ble deretter tatt i bruk for å gi strøm til kjøleanleggene og andre systemer for reaktorene. Det ble rapportert om at japanske bakkestyrker var blitt satt inn for å frakte generatorer og batterier til stedet.Vi kommer tilbake med en beskrivelse av konsekvensene.

Mer informasjon


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

The final countdown